dimecres, 18 de novembre del 2009

Informacions de les comunitats d'Europa - 18 de novembre

Aquestes són les comunicacions rebudes fins a dia d'avui de probable interès per a les altres comunitats (coordinacioeuropa -arroba- gmail.com)

1.
Després de la Trobada, s'obre una nova etapa d'aquesta adreça de correu, que serà un complement del nou bloc. Els missatges que s'enviin també es publicaran al bloc.


2. BLOC CATALUNYAEXTERIOR
"Benvolguts amics,

com ja vam anunciar a la reunió de xarxa que va tenir lloc el cap de setmana passat a Viena, el bloc de les CCEs d'Europa ja està en funcionament. El podeu veure a http://catalunyaexterior.blogspot.com. Aquí hi podeu trobar les activitas que es fan a les CCEs d'Europa o les activitats que fan falta en d'altres.

Per tal de poder penjar-hi articles o comentaris heu d'estar donats d'alta com a autors del bloc. Si voleu que us donem d'alta, envieu un mail a en Xavier Casassas o a l'Ester Sala i us farem arribar una guia ràpida de com fer servir el bloc. Com que els autors del bloc estan limitats, només donarem d'alta dos autors per casal.

Això és tot. Esperem que el bloc sigui últil.

Atentament,
Xavier i Ester"


2. Fitxa Descriptiva sobre Subvencions i Ajuts (en annexe)

Tal i com es va acordar a la sessió de treball del Grup C sobre Finançament i Tresoreria a les CCE durant la Trobada de la Xarxa Europea a Viena, us faig arribar la Fitxa Descriptiva sobre Subvencions i Ajuts que es poden sol.licitar a l'administració catalana i a l'administració espanyola.

Espero que us sigui d'utilitat i que pugui contribuir a la diversificació de les fonts de finançament de les nostres entitats.

Una forta abraçada.

Antoni Montserrat Moliner (Centre Català de Luxemburg)"



3. Actualització de bases de dades - Eines d'ajuda
3.1. Des de Brussel.les, l'Elvira Ballesta ens envia "el que podria ser un model de base de dades per als diversos casals de Europa.
El podeu canviar com us sembli... es una idea. Podria ser una eina per tot nosaltres.
Per exemple:
- Quantes persones venen de la comarca de l'Empordà?
- quines edats tenen els nostres socis?
i potser una bona ocasió per posar les bases de dades al dia? "
L'Elvira també ens recorda que el la protecció de les dades i el secret és indispensable.
Adjuntem els dos models en documents d'Excel.

3.2. Des del Casal català de Viena ens envien el model que van fer servir per actualitzar la seva base de dades. Van enviar una enquesta que s'elabora amb "documents de google" i que es pot fer a mida. Els interessats responen i al clicar "enviar" s'emmagatzem automàticament a la base de dades. Molt útil i fàcil. Podeu veure l'enquesta a
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cENiMXB2YzduSG8wWTRfSkxyRHlUVVE6MA..

Per tal d'aconseguir motivar la gent a respondre, es pot donar un premi qualsevol (entrades a un espectacle, per exemple). Si en voleu saber més, llegiu aquesta entrada al bloc:
http://catalunyaexterior.blogspot.com/2009/11/model-denquesta-per-actualitzar-les.html


4. A Suïssa s'ha creat una comissió per l'organització d'una consulta sobre la independència per tots els residents al país helvètic el 25 d'abril de 2010 (dia de la Catalunya exterior): www.suissadecideix.blogspot.com


5. Pàgina dels Casals a la Viquipèdia
Com a mitjà per a fer conèixer els nostres casals, la Bibets Ramos de Berlin ens va recomanar que utilitzem aquesta pàgina:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Casals_Catalans

"Allí hi ha preparat un espai per a cada CCE del món i un link cap a la seva web. La majoria dels espai són encara buits, potser perquè en desconeixem l'existència."


6. Es busquen imatges dels Casals per a un nou Portal de Cultura Catalana que elabora la Generalitat. Més informació a
http://catalunyaexterior.blogspot.com/2009/11/imatges-dels-casals-al-web-portal.htm



Gràcies, això és tot. Esperem les vostres novetats! Si voleu rebre els correus amb annexes contacteu amb coordinacioeuropa(arroba) gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada